Na mijn Havo-examen met Tekenen in het pakket heb ik toch niet gekozen voor de Kunstacademie. Kiezen is nooit mijn beste kant geweest en ik kan me herinneren dat ik de deur van de decaan heb platgelopen. Alles was leuk; van goudsmid tot laborant, van verpleegkundige tot planoloog. Ik vond uiteindelijk mijn plekje op de Pabo in Arnhem. Ik koos daar voor de specialisatie ‘Jonge kind’ en ‘Beeldende Vorming’. Ik studeerde in 1999 af en ben inmiddels alweer 10 jaar leerkracht in het basisonderwijs. Toch begon het een aantal jaren geleden behoorlijk te kriebelen. Was dit nu wat ik wilde?
Ik ben toen part-time gaan werken en ben een opleiding Grafisch Ontwerpen/DTP gaan volgen. Dit was het! Waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Om ook mijn handmatige vaardigheden te verbeteren volgde al snel een uitgebreide cursus Tekenen & Schilderen voor gevorderden, een cursus Jeugdverhalen schrijven, een Mini-cursus Illustreren en een cursus Illustratief tekenen.

Tekenen, schilderen, vormgeven, kinderboeken verzamelen, creatieve oplossingen bedenken, uitgebreid snuffelen in het walhalla dat de ‘winkel voor kunstenaarsbenodigdheden’ heet... Allemaal dingen waar ik ontzettend veel energie van kreeg en nog steeds krijg.
Ik had het kunnen weten...
Als kind was ik al vaak te vinden op de leesafdeling van de plaatselijke bibliotheek (wat een journalist van de regionale krant blijkbaar ook had opgemerkt - zie foto). Ik kon dan wel niet lezen, plaatjes kijken was altijd leuk. Het stukgelezen prentenboek ‘De kleine reus’ staat hier als een pronkstuk tussen de inmiddels grote verzameling kinderboeken. De liefde voor mooie boeken is altijd gebleven. En de onuitputtelijke drang om beelden te creëren gelukkig ook...

Als ik schriften doorbladen uit mijn jeugd vermoed ik dat mijn juffen van vroeger al wisten wat ik nu eindelijk ook weet: Ik bén een illustrator!

Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik mezelf inmiddels freelance-illustrator kan noemen en dat ik mijn werk heb kunnen maken van wat ik het liefste doe. Al jaren ben ik bezig met mooie dingen maken maar nu dan eindelijk als professional... Ik hoop dat ik anderen kan inspireren zoals vele illustratoren mij hebben geïnspireerd.

Inmiddels heb ik mijn baan in het onderwijs na ruim 11 jaar opgezegd om me volledig op het illustreren te kunnen richten. Kinderen blijven mijn grootste inspiratiebron! Naast het illustreren neem ik ruim de tijd voor mijn gezin. Mijn twee dochters zijn de belangrijkste motivatie om iets bijzonders te maken van het leven. Om eruit te halen wat erin zit. Ik hoop dat ik ze mee kan geven dat als je iets écht wilt...het ook echt kan!